O proizvodu i njegovim komponentama

Sve što je novo na tržištu podložno je sumnji naših građana. Shodno tome, kompanija MARTA MATILDA HARPER, čija je poslovna etika, uložila je dodatne napore da budućim kupcima izloži sve o proizvodu i njegovim komponentama, sa svim njegovim prednostima i nedostacima, kako bi pomogla u otklanjanju nepotrebnih nedoumica i odlučivanju da li će koristiti naše proizvod ili ne.

VAŽNO: Za sve dole navedene činjenice o proizvodima MARTA MATILDA HARPER, garantujemo međunarodne zdravstvene sertifikate i dozvolu sanitarne kontrole Republike Srbije. Za ostale proizvode SEC tehnike ne treba uzimati u obzir sledeće činjenice jer nemamo dokaze o njihovom hemijskom sastavu i da li sadrže opasne hemikalije i jedinjenja štetna po zdravlje ljudi.

Marta Matilda Harper proizvodi u prahu za potapanje:

- NOVA FORMULA - Organska i netoksična

 

- ZDRAVO - Obogaćeni vitaminima i kalcijumom, bez toluena, bez DBP-a

 

- STABILNO - Bez obzira na hladno ili toplo

 

- LAKŠE - prijaviti se za početnike

 

- IZDRŽLJIV - Dugotrajan više od 3 nedelje

 

- SHINIER - Dvostruki sjaj, sjajni nokti

 

- FLEKSIBILNO - Bez pucanja, bez lomljenja

Da biste ulepšali nokte DIP tehnologijom, potrebne su vam sledeće komponente i proizvodi kompanije MMH:

Primer or Bond

Gel base coat

Dipping powder

Activator

Gel top coat

Vitamin oil

Medical acetone

Brush saver

Prajmer (Bond) se koristi za odmašćivanje noktiju pre upotrebe DIP tehnologije. Hemijski sadržaj ove komponente sastoji se od 95% etil acetata i 5% m-toluidina. Etil acetat je poznati rastvarač i rastvarač, poznat po svojoj niskoj toksičnosti i prijatnom mirisu. Toluidin, koji se najčešće koristi kao intermedijer u proizvodnji boja i pigmenata, tečnosti za razvoj fotografija, akceleratorima vulkanizacije i uobičajenim farmaceutskim proizvodima, tu je da pomogne u rastvaranju različitih čestica boje koje se mogu naći na noktima. Oba materijala se ne nalaze na listi kancerogena prema svim aktuelnim svetskim listama (IARC, NTP, US OSHA i Evropska direktiva 67/548/EEC).

Osnovni lepak sadrži 95% etil 2-cijanoakrilata, odnosno hemijskog materijala koji se nalazi u svim mogućim lepkovima dostupnim na tržištu. Kao i kod svakog lepka, u direktnom kontaktu moguća je iritacija očiju i sluzokože. U slučaju neželjenog kontakta sa očima, odmah isperite oči sa dosta vode, često sa ekstenzijama očnih kapaka, ne trljajte oči ako iritacija ne prestane i obratite se lekaru. U kontaktu sa kožom sapun za uklanjanje materijala. Materijal se ne nalazi ni na jednoj listi svetskih organizacija za kancerogene materijale (IARC, NTP, US OSHA i Evropska direktiva 67/548/EEC). Ostalih 5% sadržaja je polimetil metakrilat, o čemu ćemo više govoriti u sledećem paragrafu.

Puder u boji je osnovni sastojak vaših noktiju. Dobija se polimerizacijom monomera Metil metakrilata (MMA), koji u hemijskim procesima i isparenjima može biti veoma štetan po zdravlje ljudi, posebno za radnike u hemijskim laboratorijama koji rade sa ovim materijalom. Međutim, njegovo pretvaranje u amofično stanje polimerizacijom u polimetil metaakrilat (PMMA) je komponenta koja se široko koristi u našem okruženju kao što su prozori na automobilima, zamenske medicinske proteze, sloj za punjenje proteze u stomatologiji, i uglavnom se koristio za privlačenje očiju. sočiva. Prema Peter Legate i Ureporn Kedjarun (Leggat P., Kedjarune U., Tokiciti of methil metacrilate in dentistri, International Dental journal, 2003, str. 126-131) istraživanje sprovedeno od 1939. do 2003. na osobama koje su imale kontakt sa ovim materijalom, kao radnici u fabrici ili kao korisnici medicinskih usluga, nisu pokazali porast sistemskih, hroničnih i kancerogenih bolesti, osim kod radnika u hemijskoj proizvodnji koji su bili izloženi inhalaciji MMA, bilo je nešto više obolelih od raka pluća. MMA monomer je deklarisan, za svaki slučaj, kao materijal za dalje toksikološko ispitivanje. Međutim, posle 100 godina još uvek nije dokazano da je PMMA kancerogen materijal i za to nema dokaza, zbog čega nije uvršten u kancerogene materijale prema svim svetskim listama (IARC, NTP, US OSHA i Evropska direktiva 67). /548 / EEC). Tehnika dip-a dodatno uklanja eventualna isparenja izazvana depolimerizacijom PMMA tako što se ne koristi zagrevanje noktiju UV zracima kao kod akrilnih gelova i pri uklanjanju se ne koriste grube turpije koje oštećuju nokat i stvaraju prašinu štetnu za udisanje. Kako PMMA čini 90% praha, ostalih 10% čine titanijum dioksid (hemijska šifra CI 77019) i liskun (hemijska šifra CI 77891) koji se koriste za pigmentaciju praha i koji takođe nisu uključeni u kancerogene materijale prema svim gore navedene svetske liste. Što se tiče drugih toksikoloških simptoma, moguće su razne iritacije očiju, respiratornih organa i kože ako ste alergični na neki od ovih materijala. Ovim osobama se ne preporučuje da rade bilo koju postojeću tehniku manikira. Drugim rečima, ako želite 100% zaštitu u primeni DIP tehnike ulepšavanja noktiju, dovoljno je da prilikom izrade koristite zaštitnu masku kako biste sprečili moguće udisanje neželjenih čestica koje mogu dovesti do raznih iritacija.

Aktivator služi za pretvaranje praha u čvrstu masu. Sastoji se od 15% etil acetata koji se prvenstveno koristi kao rastvarač i razblaživač, niske toksičnosti i prijatnog mirisa. Koristi se u bojama kao aktivator ili učvršćivač. Ima ga i u konditorskim proizvodima, parfemima i voću. Preostalih 85% je N,N-dihidroksietil-m-toulidin, hemijski materijal koji se koristi kao sredstvo za očvršćavanje za epoksidne smole, formiranje plastičnih i gumenih polimera i kao aditiv za polimere. Nijedan od ova dva materijala se ne nalazi na pomenutim svetskim listama kancerogenih materijala, ali imaju visok nivo toksičnosti kada se koriste oralno i u kontaktu sa očima. Zbog toga je neophodno biti veoma oprezan pri rukovanju aktivatorom kako biste izbegli neželjene posledice. Nakon nekoliko minuta sušenja na vazduhu, aktivator u delovanju sa prahom stvara bezbednu čvrstu masu i gubi toksična svojstva koja ima u tečnom obliku, odnosno mogućnost da slučajno uđe u telo ili se više ne primeni samo na oko nepostoji.

 

Sjaj sadrži identične materijale kao i osnovni lepak. Sve što važi za osnovni lepak, odnosno ono što je prethodno opisano u tom pasošu, važi i za sjaj. Inače, sjaj se koristi kao završni sloj ulepšavanja noktiju i posebno naglašava prirodnost boja koje se postižu DIP tehnikom.

Vitaminsko ulje za krajnji cilj ima vrhunsku prirodnu dezinsekciju vašeg nokta. Oko 85% sastava, odnosno osnovne baze je visoko rafinisano i rafinisano mineralno ulje. Ova ulja su nekomedogena, odnosno ne začepljuju pore na koži. Uobičajen je sastojak losiona za bebe, hladnih krema, masti i kozmetike. Odličan je za sprečavanje lomljenja noktiju. Ostalih 15% sastava vitaminskog ulja čini vitamin E, gde igra ulogu antioksidansa u kostima, koji uništava slobodne radikale koji ga mogu oštetiti i tako štiti zdrav rast noktiju. Zatim susamovo ulje, koje ima antibakterijski efekat i njegovo nanošenje na zanoktice, pomaže u prevenciji gljivičnih i bakterijskih infekcija. Poslednji sastojak je Aloe Vera, koja se godinama dokazala kao veoma zdrav i primenljiv sastojak u održavanju ne samo nokta već i celog tela i sprečava dehidraciju tkiva kože oko nokta.

Medicinski aceton je organsko jedinjenje koje se najčešće koristi kao rastvarač u proizvodnji plastike, lekova i drugih hemikalija. Veoma je popularan u domaćinstvima kao sredstvo za skidanje laka za nokte i kao razređivač za boje i lakove. Bezbojan je i prijatnog mirisa. Kako je njegova glavna uloga da rastvara i proizvodi metil metakrilat (MMA), koji je osnovni monomer gore navedenih polimera, odlično se koristi za uklanjanje kompletne mase nanesene na nokat bez oštećenja nokatne ploče. Nije na listi kancerogenih materija, čak i ljudski organizam prirodno proizvodi i izlučuje aceton u malim količinama, posebno za trudnice i osobe sa dijabetesom.

Sredstvo za čišćenje se isključivo koristi za dezinfekciju i čišćenje pomagala za nokte, uglavnom četkica i kašika. Sastav ove tečnosti je 85% nitrometana i 15% etana, koji je sastavni deo prirodnog gasa, nema akutnih i hroničnih bolesti izazvanih njime, nije kancerogen, ali ga treba čuvati dalje od plamena. Glavna upotreba nitrometana je kao stabilizator za hlorisane rastvarače koji se koriste u hemijskom čišćenju i odmašćivanju. Takođe se najefikasnije koristi kao rastvarač ili rastvarač za akrilatne monomere kao što je cijanoakrilat (poznatiji kao super lepkovi). Korisnik ove tečnosti mora da bude oprezan pri čišćenju i odmašćivanju radne opreme, jer se nitrometan karakteriše kao materijal koji ima mogućnost da bude kancerogen za ljude (Grupa 2B prema IARC listi). Zato se prilikom upotrebe ove tečnosti preporučuju zaštitne rukavice.

1 оф 5
Gel wraps NG200048 - Marta Matilda Harper

Omoti od gela za nokte

Gel Wraps stikeri su već pripremljeni Gel lak za vaše nokte. Za manje od deset minuta imaćete savršeno zdrave nokte.

КУПУЈТЕ САДА

Kaži zbogom

Recite zbogom tradicionalnom gel laku, jer sada najnoviji trend u svetu laka za nokte ulazi u scenu. Uz poluizlečene gel lakolice, sada lako, bez prethodnog iskustva, imaćete savršene nokte kao iz salona lepote.

КУПУЈТЕ САДА

Прави пољски гел

Гел облоге су направљене од правог гел лака 60% претходно очвршћеног и припремљеног, садрже базни гел, гел у боји и горњи гел. Веома су јаке, прозрачне, водоотпорне и отпорне на прашину.

Marta Matilda Harper

Nalepnice marte Matilda Harper's Gel Wraps se lako nanošenje i uklanjanje. Brzo se postavlja i daje noktima neverovatno lep i prirodan izgled. Naš Gel Wraps vam omogućava da postignete fantastične efekte elegantno raspoređenih noktiju svih dužina za samo nekoliko minuta.

Истакнута колекција

Gel Wraps NG200203 - Marta Matilda Harper

marta Matilda harper

Uštedite svoje vreme i novac

Nema više razmazivanja sečenja, tragova četkica, oštećenih nokatnih ploča i trošenja vremena i novca na manikir u kozmetičkim salonima.

Gel Wraps NG200156 - Marta Matilda Harper

omoti od gela

Budite spremni za 10 minuta

Uz Pomoć Gel Wraps stikera imaćete zdrave nokte koji će trajati do 3 nedelje. Sada to možete uraditi sami u slobodno vreme i kad god vam to odgovara, tako da ćete uvek biti spremni na vreme.

Gel Wraps NG200056 - Marta Matilda Harper

manikir

Postanite umetnik u nail artu

Sada i ti možeš da budeš manikir, umetnik dizajna noktiju, sa mnogim našim Gel Wraps modelima. Na vama je da odaberete dizajn koji odgovara vašoj odevnoj kombinaciji.

  • ИIST

  • ODABERITE

  • OLJUЉTI

  • PRITISNITE TASTER

  • ISECI

  • IZLEČITE ŠEZDESETE

Otvorena pitanja?

Koliko će trajati Gel Wraps?

Gel Wraps traje do 2+ nedelje bez pucanja i čipovanja. Rezultati izgledaju kao da ste u salonu za nokte sa prirodnim izgledom.

Da li je moguće nadograditi nokte pomoću Gel Wraps-a?

Ne! Gel Vraps je gel lak, samo što nije u tečnom stanju kao tradicionalni gel lak, već je 60% pripremljen. Gel Wreps nisu plastične, niti su tipse za nokte, i koriste se, kao gel lak, na prirodnoj dužini nokta. Naravno, možete ih koristiti na tipsama za nokte, ako želite dugačke nokte, ali sa Gel Wraps-ima ne možete produžiti nokte.

Why don't Gel Wraps set and stay soft?

Zato što ne koristite odgovarajuću LED lampu. Ako se vaše gel wraps nisu stvrdnule, promenite lampu. Gel Wraps su kompatibilne sa novijim LED lampama. Mini LED lampu možete naručiti u našoj radnji.

Mogu li da napravim i pedikir?

Bez ikakvih problema! Naši Gel wrapovi se takođe mogu lako naneti na nokte na nogama i ponovo ukloniti.

Koji sastojci su uključeni?

Svi Gel Wraps proizvodi su Cruelty-Free, Non-toxic, FDA Approved, Vegan, HEMA-Free i Eco Friendly.

Sastojci za umotavanje gela:

Poliakrilna kiselina, Akrilates Kopolymer, GlycerinePropoxylate Triacrylate, Isopropylthioxanthone.

Napomena:

Svako može drugačije da reaguje na različite sastojke. Ako imate alergiju na neki od sastojaka, savetujemo da ne koristite.